lauantai 15. marraskuuta 2008

Projektin alku


Kesän aikana kypsyi päätös automaatti 9-3 aeron vaihtamisesta manuaali laatikolla varustettuun autoon. Tietenkin sen jälkeen mitä kaikkea ysikolkkiin oli tullut ruuvattua kiinni tuntui koko idea täysin järjenvastaiselta, mutta harvoin näitten peltilehmien ollessa kyseessä järki on kovinkaan korkealla listalla.

Joten eikun autoa myyntiin, hiljaista oli. Nettiautosta kerkesi ilmoitus vanheta jo pariin kertaan, toki sitä jos jonkinlaista "vaihdatko tähän baijerin vapari-ihmeeseen" kyselyä ja renkaanpotkimista tuli mutta ei oikein tahtonut kunnon ostajakanditaattia ilmaantua. Sitten pienen tauon jälkeen pistin uudestaan ilmoituksen ja johan napsahti. Kaupat tuli.

Osteleen!

Sitten autokaupoille, ideana oli ostaa joku parin sadan euron rupsutin millä ajella potkiskelemaan rauhassa renkaita. Kyllä kyllä, kerkesin päivän olla ilman autoa (Sunnuntai) ja Maanantaina olikin jo uusi kippo sitten pihassa.


Kaupasta tarttui nimittäin musta pappamallinen vuoden 99 saab 9-5 käteen. Kilometrejä mittarissa oli 256t. Nopeasti tarkastettuna pellit olivat kunnossa, kytkin finaalissa, alusta hirvittävän löysä ja moottoriin ei oltu tehty huohotinremonttia. Noh välirahaa jäi viitisen tonnia edelliseen joten kaupat tuli.

Sitten alkoikin osien hakeminen ja hamstraaminen. Tarkoituksena on rakentaa kone uudestaan ja vaihtaa alustan kuluneet osat uusiin tai parempiin.

Ei kommentteja: