lauantai 15. marraskuuta 2008

Bensapumppu


Tarkoituksena oli päästää vanha bensapumppu viettelemään eläkepäiviä. Tilalle ostin hieman tehokkaamman boschin 044 pumpun. Tehokkaampi tarkoittaa sitten myös isompaa.

Kuvassa oikealla vanha pumppu ja vasemmalla uusi.






Ämpäri

Bensapumppu asutelee tankin sisällä tämäntapaisessa ämpärissä. Katosta tulee läpi bensan paluuletku ja syöttöletku



Ja dremeli laulaa. Ämpärin pohjalta tuli nykästyä vanhan suodattimen rinkula irti. Ämpärin välipohjasta lähti vanhan pumpun kaulus sekä erinäinen osa pientä palaa irti. Hommassa saa olla tarkkana koska pinnankorkeusmittarin ohuet piuhat menee ihan välikannen tuntumassa.

Itse mittarin saranastakin jouduin hiomaan muutaman millin pois että käsi pääsee liikkumaan vapaasti. Tämän olisi luultavasti voinut välttää keskittämällä uuden pumpun reikä hieman eri kohtaan, mutta eihän sitä nyt miettimään näitä hommia viitsi ruveta kun tehdä pitää.






Koska pumppu on myös korkeampi kuin uusi, olisi imureikä istunut ämpärin pohjassa mikä ei luultavasti ainakaan positiivisesti olisi vaikuttanut imutehoon, joten pistin pannan pitämään pumppua tarpeeksi ylhäällä. Ikävä kyllä en löytänyt toista pantaa alapuolelle estämään pumpun pomppaamisen töyssyissä jotenka autoon asti ei kötöstys vielä tänään päässyt.




Myöskin yksi kuparitiiviste uupuu pumpun banjon alta vielä, pitää maanantaina käydä hakemassa. Mallailin vähän uusia bensalinjoja paikalleen, viimeinen letku joka menee t-haarasta ämpärin pohjaan on vielä liian pitkä. Tuossa nyt sitten kuitenkin lähes valmis tuote köllöttelee.




Jatkossa mielummin hieman vähemmän dremelöintiä ja muovia silmään.

Ei kommentteja: